• Colorobbia

Colorobbia Spa. is een Italiaans bedrijf met faciliteiten verdeeld over de hele wereld die voornamelijk grondstoffen voor de keramische industrie levert. Hun afdeling waar ze producten maken voor de keramist is miniem en wij verkopen slechts een deel daarvan.

Ze staan vooral bekend voor hun goud- en paarlemoerluster. Maar hun gebruiksvriendelijke Bellisimo Glaze en Engobbio zijn van zeer goede kwaliteit. Daarnaast hebben we ook een paar kleuren van de Terra Bella kleuren.

gold

Goudluster, derde bak op 720° C. Voor meer informatie ga naar www.mayco-colors.com

Mother of Pearl

Mother of pearl, derde bak op 720° C. Voor meer informatie ga naar www.mayco-colors.com

Bellisimo

Colorobbia Bellissimo Glazes zijn briljant, intens en gemakkelijk in gebruik. Ze hebben een stookbereik van 950° - 1220 ° C.

Geschikt voor keramiekcafés, ateliers en scholen.

Geschikt voor alle soorten decoratie zoals volledige bedekking, motieven, druppels, spons, handafdruk, ...

Bellissimo glazuren zijn een uitstekend startpunt voor degenen die hun eerste stappen zetten in het decoreren van keramiek.

De staaltjes tonen de kleuren op 1000°C. Sommige kleuren vervagen op hogere temperaturen. Inhoud 473 ml.

Engobbio

De engobes van Colorobbia zijn heel smeuïg voor een mooie applicatie. Geschikt voor volledige dekking of motieven. Door het stabiele karakter van engobes, zijn ze bijzonder passend voor tal van technieken zoals sgraffito, spatten, gedetailleerde motieven,... Zonder transparant glazuur erover zijn ze flets en mat van kleur en enkel geëigend voor decoratieve objecten. Met een transparant glazuur bedekt, zijn ze bruikbaar voor serviesgoed. Het transparant glazuur kan mat of glanzend zijn. Des te meer glans het transparant glazuur heeft, des te krachtiger de kleur is.

Ze kunnen gebruikt worden op natte klei, droge klei of gebakken klei. Colorobbia Engobio hebben een groot stookbereik en kunnen zelfs op porselein.

De staaltjes toont de kleuren op 1000° C. Op hogere temperaturen is er kans dat de kleur verandert, testen wordt aangeraden. Inhoud 59ml.

Terra Bella

Reactieve glazuren van Terra Bella zijn door de natuur geïnspireerde kleuren voorlage temperatuur (1000 ° C), effecten die tot nu toe alleen konden worden bereikt met steengoedglazuren (1300 ° C).

Met deze glazuren zal geen enkel stuk hetzelfde zijn: afhankelijk van de kleur kunnen de afwerkingen mat of glanzend zijn met kleurvariaties die uw projecten uniek zullen maken.

De blauwe kleuren Jadeite en Reactive White zijn na het bakken extreem helder, terwijl de kleuren San Fran Fog, Sugebrush, Sonoma, Siena ondoorzichtig zijn met meerkleurige effecten.

Door de kleur Egyptisch Blauw te gebruiken met het Reactive White, krijg je heel bijzondere reactieve patronen.

De andere blauwe kleuren van het assortiment, gebruikt in combinatie met Reactive White, vormen kleine cirkelvormige patronen.

De kleur Rustic Brown is geen glazuur: deze is ontworpen om onder of over de andere Terra Bella-kleuren te worden gebruikt om ongelooflijke roest- of antieke effecten te creëren. Slechts 1 laag aan te brengen. Inhoud 59 ml.

A-052 vaas Terra bella blauw

A-052 vaas Terra bella blauw

IMG_8605

IMG_8605